Moj Bazen Logo

PP - Aktivator za aktivni kisik 1 l

17,25 

Na zalogi

Opis izdelka:

Aktivator za aktivni kisik uporabljamo za brezklorno dezinfekcijo bazenske vode. V kombinaciji z aktivnim kisik granulatom nudi zaščito proti algam in bakterijam. Primerno za vzdrževanje vode v privatnih bazenih.

 

Idealna pH-vrednost je 7,0-7,6 . Idealna vsebnost kisika je 5,0-8 mg/l. Poskrbite, da bosta vsebnost kisika in pH vrednost zmeraj v idealnem območju. Za merjenje uporabljajte merilec za kisik in merilec za pH. Odmerki v navodilu so priporočene vrednosti, ki jih je potrebno prilagoditi izmerjenim vrednostim kisika in pH vrednosti v vašem bazenu.

 

Uporaba:

Po prvem polnjenju bazena dodajte v 10 m³ vode približno 200-250 g aktivnega kisik granulata in 200 ml aktivatorja za aktivni kisik. 

Za redno doziranje tedensko dodajte po 150-200 g granulata in 50 ml aktivatorja na 10 m³ vode. Sredstvo razredčite v vedru vode in ga previdno vzdolž bazenskega roba vlijte v bazen. Redno preverjajte pH vrednost in vsebnost aktivnega kisika v vodi. Pri višjih temperaturah, ob večjih obremenitvah, po nevihti itd. je običajno potrebno odmerek povečati. Po 8 tednih priporočamo sunkovito kloriranje s Klor granulatom. Ob daljši odsotnosti (dopust) uporabite počasi topne klorove tablete.

 

Sredstva nikoli ne mešajte z drugimi kemikalijami!  V primeru, da za nego vode uporabljate več različnih sredstev, raztopino vsakega pripravite v svoji posodi in jo nato previdno vlijte vzdolž bazenskega roba.

 

 

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.